Welkom bij
Naar de inhoud Naar de footer

Historische rondleidingen op Willemsoord met bunkerbezoek

Opnieuw Historische rondleidingen op Willemsoord met bunkerbezoek

Op twee zaterdagen in augustus kan op de voormalige Rijkswerf Willemsoord weer een kijkje worden genomen in één van de bunkers die anders gesloten zijn. De betrokken bunker was, onder grote belangstelling, ook al tijdens de afgelopen mei gehouden Bunkerdag voor publiek geopend. Willemsoord BV wil op deze manier dat bezoekers niet alleen tijdens een Historisch rondleiding over het terrein meer over de geschiedenis van Willemsoord te weten komen, maar dat zij ook een bunker van binnen mogen bekijken.

Tijdens deze Historische rondleiding worden de deelnemers al wandelend door een ervaren gids geïnformeerd over de goede strategische ligging van Den Helder als marinehaven. De inval van de Engelsen en de Russen in 1799, waarbij Den Helder in één dag onder de voet werd gelopen, was destijds de aanleiding voor het plan van inspecteur-generaal van Waterstaat Jan Blanken om Den Helder om te vormen tot het Gibraltar van het Noorden. Aan bod komen tijdens de rondleiding onder andere het bezoek dat Napoleon in 1811 aan Den Helder bracht, de aanleg van Rijkswerf Willemsoord, de forten die de Stelling Den Helder vormen en de rol die koning Willem I hierbij heeft gespeeld. Ook wordt aandacht besteed aan de verschillende bouwstijlen, de unieke dokken, de vele bombardementen die tijdens WO II op het werfcomplex zijn uitgevoerd en het vertrek van Defensie van het terrein.

Historische rondleidingen, inclusief bunkerbezoek, worden gegeven op:
Zaterdag 19 augustus om 10.30 en 13.30 uur
Zaterdag 26 augustus om 10.30 en 13.30 uur
Prijs € 6,00 per persoon.
Vooraf aanmelden vereist.

Een Historisch rondleiding over het Willemsoord terrein zonder bunkerbezoek kan het gehele jaar door zowel groepen als individueel worden geboekt. Ook hiervoor geldt een prijs van € 6,00 per persoon en is eveneens vooraf aanmelden vereist.

Informatie en aanmelden via het Informatiecentrum op Willemsoord: i@infocentrumdenhelder.nl of 0223-616100