Welkom bij
Naar de inhoud Naar de footer

Evenementen

Op Willemsoord vinden het hele jaar door diverse evenementen plaats. In het evenementenoverzicht hieronder kunt u zien wat er de komende tijd te doen is op het terrein.

Helder Licht – Lichtkunst Den Helder 2023  27 oktober – 12 november 2023
Gedurende drie weken worden de Helderse binnenstad en Willemsoord omgetoverd met dertien unieke lichtkunstwerken met een nautisch thema. Deze kunstwerken zijn speciaal voor Den Helder gemaakt passend bij onze Marinestad. De 2 km lange wandelroute begint bij de Watertoren en leidt het publiek door het stadspark en de Keizerstraat, vervolgens via de Beatrixstraat over de voormalige Rijkswerf. Een van de hoogtepunten tijdens ‘Helder Licht’ is een projectie op de onderzeeër De Tonijn bij het Marinemuseum. Willemsoord BV is samenwerkingspartner van dit evenement.

Den Helder – meest gebombardeerde stad van Nederland
Stichting Erfgoed Den Helder ziet een groot belang om aandacht te vestigen op deze indrukwekkende Helderse oorlogsgeschiedenis en was initiatiefnemer van de themamaand. Van 8 mei tot en met 4 juni herdachten we de oorlogsjaren in Den Helder met een uitgebreid programma.

De indrukkwekkende audiotour ondersteund met beeld is nog te volgen. De tour neemt de wandelaar mee langs getroffen plekken in de stad en tegelijkertijd door de geschiedenis van de luchtoorlog boven Den Helder 1940 – 1945. Een wandeltour van gemiddeld 1,5 uur, maar naar believen in te korten.
Meer informatie is te vinden op:
www.bombardementenopdenhelder.nl