Welkom bij
Naar de inhoud Naar de footer

Willemsoord BV en Maatwerk Den Helder zetten samen de bloemetjes buiten

15 mei 2024
Willemsoord BV en Maatwerk Den Helder, onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord, bundelen hun krachten voor een project dat niet alleen de samenwerking tussen beide organisaties versterkt, maar ook een positieve impact heeft op de lokale gemeenschap. De samenwerking richt zich op verfraaiing van het terrein van Willemsoord door het plaatsen van nieuwe gevulde plantenbakken, gerealiseerd door Maatwerk Den Helder. Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling is een centrum voor arbeidsmatige dagbesteding op Willemsoord midden in Den Helder en biedt diverse werkzaamheden aan mensen met een psychiatrische achtergrond.

In samenwerking met Maatwerk worden nieuwe plantenbakken vervaardigd ter vervanging van de verouderde exemplaren op het terrein van Willemsoord. Deze nieuwe plantenbakken worden op maat gemaakt bij de houtbewerking van Maatwerk Heiloo, waarna ze worden voorzien van prachtige geraniums door Maatwerk Groenvoorziening. De geraniums zijn zelf gekweekt bij De Kwekerij van Maatwerk.

Maatwerk Den Helder zal, samen met begeleiders en deelnemers, de verzorging van deze plantenbakken op zich nemen. Door deze samenwerking krijgen mensen met een psychiatrische achtergrond de kans om hun vaardigheden te tonen en actief deel te nemen aan de maatschappij. Dit biedt niet alleen een waardevolle ervaring voor de deelnemers, maar draagt ook bij aan het creëren van een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

“Deze samenwerking is een prachtig voorbeeld van hoe verschillende organisaties kunnen samenwerken om een positieve impact te hebben op Den Helder,” aldus Wim Erkelens Cooke, terreinbeheerder van Willemsoord BV. “De nieuwe plantenbakken zullen niet alleen het terrein van Willemsoord verfraaien, maar ook dienen als een symbool van inclusiviteit en samenwerking.”

“Deze samenwerking biedt niet alleen een waardevolle buitenactiviteit voor Maatwerk Den Helder, maar stelt ons ook in staat om te laten zien wat onze deelnemers kunnen bereiken. Door zichtbaar te zijn op Willemsoord, tonen we niet alleen onze vaardigheden, maar dragen we ook bij aan het creëren van een inclusieve omgeving waarin iedereen wordt gewaardeerd en geaccepteerd.” – Wim Haisma, Teamleider Maatwerk Den Helder, GGZ-Noord-Holland-Noord.