Welkom bij
Naar de inhoud Naar de footer

Bestuurlijke veranderingen bij Willemsoord BV en Stichting Erfgoed Den Helder

In juli 2024 hebben interim-bestuurder Han Leurink en lid van de RvC en RvT Eva Groentjes hun werkzaamheden beëindigd voor Willemsoord BV en Stichting Erfgoed Den Helder.

Han Leurink

Han Leurink heeft gedurende zijn interim-periode een belangrijke rol gespeeld in de gaande transitie en stabilisatie van de organisatie. Met zijn kennis en inzicht in de vastgoedmarkt heeft hij belangrijke beslissingen kunnen nemen, die nodig waren om de rust in de organisatie terug te brengen. Han Leurink: ‘In het afgelopen half jaar ben ik besmet geraakt met het Willemsoordvirus. Wat een prachtig stuk Den Helder. Hoewel een half jaar kort is, hebben we samen met de gemeente een mooie stap gezet in het waarborgen van een mooie toekomst voor Willemsoord en de Stelling van Den Helder. We hebben samen het vervolgtraject ‘Doorontwikkeling organisatie erfgoed Den Helder’ opgezet en vormgegeven. Wouter Hakhoff, waarmee ik het afgelopen halfjaar de directie heb gevormd, neemt het stokje nu verder alleen over. Daar heb ik alle vertrouwen in’.

Zowel Han Leurink als Wouter Hakhoff hebben het afgelopen half jaar de organisatie in een roerige tijd bijgestaan. Zij hebben in de periode meer regie en de ruimte gecreëerd voor het personeel om hun expertise en inzichten effectief in te kunnen zetten voor de organisatie. Samen met de gemeente zijn zij de uitdaging aangegaan voor een volgende stap in de ontwikkeling van Willemsoord BV en Stichting Erfgoed Den Helder. Daar waar problemen konden worden opgelost, zijn deze samen opgepakt. Daarbij is er hard gewerkt aan een goed beheerderschap.

Wouter Hakhoff, nieuwe interim directeur-bestuurder

Wouter Hakhoff was als interim-directeur bij Willemsoord BV en Stichting Erfgoed Den Helder werkzaam. Hij vervult nu de rol van interim directeur-bestuurder. Met deze verlenging en uitbreiding van Hakhoff’s takenpakket wordt het traject ‘Doorontwikkeling organisatie erfgoed Den Helder’ gewaarborgd. Met de continuïteit in leiderschap kan Willemsoord BV en Stichting Erfgoed Den Helder zich verder ontwikkelen als een stabiele en financieel gezonde entiteit met een duidelijke taakstelling.

RvT en RvC

Eva Groentjes heeft haar taken als lid van de Raad van Commissarissen bij Willemsoord BV en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Erfgoed Den Helder neergelegd. Zij heeft deze functie ruim twee jaar vervuld. Eva Groentjes: “De recent prachtig uitgevoerde actualisering van de presentatie in Fort Kijkduin is alvast een voorbode van de ambities die geformuleerd zijn voor het borgen van het bijzondere Helderse erfgoed. Ik zie ernaar uit om deze ontwikkelingen vanuit mijn nieuwe functie als senior beleidsadviseur kunst en cultuur bij de gemeente Alkmaar – en dan met name in onze nieuwe samenwerking vanuit het regionaal cultuurprofiel – op de voet te blijven volgen.”

Met deze bestuurlijke veranderingen zet Willemsoord BV en Stichting Erfgoed Den Helder een volgende stap in haar ontwikkeling.

Eva Groentjes tijden de opening tentoonstelling in Fort Kijkduin