Welkom bij
Naar de inhoud Naar de footer

Vacature Financial Controller (Plv. Directeur)

Stichting Erfgoed Den Helder is op zoek naar een ervaren en gedreven Financial Controller (Plv. Directeur) voor 32 tot 40 uur.

Financial Controller (Plv. Directeur)

Wat ga je doen?

Wij zijn, voor onze opdrachtgever Stichting Erfgoed Den Helder, op zoek naar een ervaren en gedreven Financial Controller die fungeert als rechterhand en plaatsvervanger van de Directeur/Bestuurder. Naast de financiële zaken behoren ook diverse business control- en bedrijfsvoeringstaken tot de verantwoordelijkheden.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële continuïteit en de bedrijfsvoering van Willemsoord BV en Stichting Erfgoed Den Helder. Maar bovenal zorg je ervoor dat de interne organisatie goed functioneert en een bijdrage levert aan de strategie en doelen van  Stichting Erfgoed Den Helder. Je hebt een voortrekkersrol en je bent een belangrijke speler binnen het (team van) Stichting Erfgoed Den Helder, die bijdraagt aan de professionalisering van de organisatie. Je bent het financiële geweten van de organisatie, ontwikkelt het financiële beleid en adviseert de directeur en de Raad van Commissarissen tevens Raad van Toezicht. Je zorgt voor het verhaal achter de cijfers. Je maakt analyses en vertaalt dit naar het strategisch beleid van  Stichting Erfgoed Den Helder en Willemsoord BV.

Als lid van het managementteam van Stichting Erfgoed Den Helder werk je nauw samen met je collega-managers en uiteraard de directeur-bestuurder. In het complexe werkveld van Stichting Erfgoed Den Helder en Willemsoord BV is het onderhouden van goede contacten met de externe stakeholders ook zeer relevant. Goede communicatieve vaardigheden en een scherpe “antenne” in deze zijn dan ook belangrijk.

Het grotendeels (Rijks) monumentaal vastgoed vormt de kern van de activiteiten. Het permanent in beeld hebben van de inkomsten en uitgaven voor ons bezit is hierbij cruciaal. Subsidies vormen een belangrijke factor voor een financieel gezonde exploitatie, samen met de vastgoedmanager zorg jij hiervoor.

In deze rol stuur je een financieel medewerker aan en heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent primair verantwoordelijk voor de opzet, inrichting en tijdige uitvoering van de Planning en Controlcyclus, bestaande uit een (meerjaren)begroting, periodieke managementrapportages, jaarverslagen (van 2 stichtingen en de BV) en diverse andere verantwoordingen, waaronder diverse subsidies;
 • Je geeft strategisch en beleidsmatige ondersteuning aan Bestuur en RvC op financieel economische terrein;
 • Je zorgt dat alle benodigde financiële stuur- en verantwoordingsinformatie tijdig en betrouwbaar beschikbaar is;
 • Je bent verantwoordelijk voor de verhuuradministratie;
 • Je zorgt voor duiding van de financiële resultaten en adviseert over de eventuele bijstuurmaatregelen;
 • Je vertaalt samen met de vastgoedmanager het MJOP financieel naar de begroting en monitort de realisatie;
 • Je verzorgt samen met de vastgoedmanager de relevante subsidieprocessen;
 • Je zorgt voor een gedegen administratieve organisatie;
 • Je stuurt de financiële administratie aan.

Naast dit takenpakket behoort het adviseren over de doorontwikkeling en exploitatie van het erfgoed ook tot de verantwoordelijkheden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het adviseren over keuzes tussen zelf exploiteren of deze uit besteden.

Waar ga je werken?

Stichting Erfgoed Den Helder is rijk aan cultureel erfgoed en beheert, onderhoudt en koestert een deel van de Stelling van Den Helder. Fort Kijkduin, Fort Westoever, een aantal andere forten en de bunkers, en Willemsoord zijn gezichtsbepalend voor de gemeente Den Helder.
Voor de instandhouding van dit unieke militair en maritiem erfgoed zijn de krachten van Willemsoord BV en de Stichting Stelling Den Helder gebundeld en is op 1 januari 2021 de nieuwe Stichting Erfgoed Den Helder ontstaan. Willemsoord BV is de organisatie die het terrein en het monumentale vastgoed van de voormalige Rijkswerf beheert, onderhoudt en verhuurt. Dagelijks ontvangen zij veel bezoekers op de indrukwekkende, monumentale locaties.

Stichting Erfgoed Den Helder opereert in een dynamische en complexe context. De mate waarin zij kunnen werken aan onze toekomst wordt mede bepaald door de ruimtelijke ontwikkelingen in Den Helder en de rol die andere maatschappelijke actoren spelen.

De organisaties zijn nauw verbonden aan de Gemeente Den Helder. De Gemeente is 100% aandeelhouder van de BV en een grote subsidieverstrekker aan de stichting.

Wie ben jij?

In deze positie moet je goed zelfstandig kunnen werken en het managementteam, bestuur, RvC en externe stakeholders permanent op de hoogte kunnen houden van hoe het ervoor staat met de financiële continuïteit van SEDH en Willemsoord BV.

De ideale kandidaat voor deze functie beschikt verder over het volgende:

 • Afgeronde financiële wo/hbo-opleiding;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring in een financiële rol;
 • Ervaring met business control taken;
 • Kennis en ervaring van het financiële beheer van vastgoed;
 • Een assertieve mindset, nuchtere aanpak en de wil om verbeteringen door te voeren wanneer je deze constateert;
 • In staat zijn om hoofd- en bijzaken te scheiden en op basis daarvan prioriteiten stellen;
 • Operationeel en strategisch inzicht, een analytische werkwijze en de wens om zelf processen en procedures in te richten;
 • Goede communicatieve vaardigheden en de capaciteit om diverse stakeholders gelijktijdig op de hoogte te houden van financiële ontwikkelingen;
 • Ervaring bij een (semi) overheidsorganisatie en het werken met monumentaal vastgoed een pré;
 • Ervaring met subsidies is een pré.

Deze rol vraagt een brede oriëntatie vanwege de diversiteit van de functie.

Wat bieden zij jou?

Stichting Erfgoed Den Helder biedt het volgende:

 • Bij gebleken geschiktheid een vast dienstverband;
 • Een marktconform beloningspakket;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • Een klein/ gezellig team (15 personen) van zeer betrokken collega’s;
 • Mooie werkplekken in een monumentale omgeving;
 • Pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Mobiele telefoon en laptop.

Geïnteresseerd?

Word jij nieuwsgierig naar deze uitdaging in de regio? Wij komen graag met jou in contact.

Het sollicitatieproces begint bij Regio Talent, waar je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons kantoor in Alkmaar of via Teams. Als zowel jij als wij ervan overtuigd zijn dat deze functie en Stichting Erfgoed Den Helder goed bij jou passen, zal ik je voorstellen en volgt een kennismakingsgesprek bij onze opdrachtgever. Naast de Directeur/Bestuurder, zal je ook kennismaken met andere mensen in het team.
Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan gerust direct contact op met Jeroen Veerman van Regio Talent (via een Whatsappbericht) op: 06- 46 24 15 26 of stuur een e-mail naar: jeroen@regiotalent.nl.